info@loodgieterrotterdam.org

Verstoppingen

Een verstopping in uw woning kan erg vervelend zijn. U hoeft echter niet bij iedere verstopping een loodgieter te bellen om dit op te lossen, bij enkele verstoppingen kunt u het zelf oplossen. Het is natuurlijk ook altijd om te voorkomen dat er een verstopping komt. U krijgt op deze pagina meer informatie over wat voor verstoppingen er zijn, en hoe u dit kan voorkomen of oplossen.

Soorten Verstoppingen

Er zijn veel verschillende soorten verstoppingen. Zo kunt u bij een verstopping denken aan:
1) Verstopping in de regenafvoer, waardoor water in de dakgoot niet meer goed kan worden afgevoerd.
2) Verstopping in de toiletafvoer, waardoor het water in de wc niet meer goed kan worden doorgespoeld.
3) Verstopping in de afvoer van vaatwasser of wasmachine, het afval water blijft wordt niet meer afgevoerd, waardoor er een laag water erin blijft staan.
4) Verstopping in een afvoerleiding van een kraan.

Oplossingen en Oorzaken

Deze verstoppingen komen meestal doordat er materialen worden afgevoerd die zorgen voor een prop in de afvoer. Zorg er dus altijd voor dat er niet onnodige materialen worden weggespoeld.

1) Bij een dakgoot kunt u het probleem voorkomen door regelmatig de dakgoot van bladeren en puin te verwijderen. Zo kan dit ook niet verstopt meer raken in de afvoer.
2) Gebruik niet te veel wc papier, wanneer er te veel wc papier wordt gebruikt is de kans op verstopping groter. Ook moeten er nooit onnodige dingen door het toilet gespoeld worden. Een voorbeeld wat vaak door het toilet wordt gespoeld is frituur vet. Mensen willen hier graag van af, en denken dat ze er van af zijn, wanneer ze het door de wc spoelen. Dit moet u dus echt niet doen, want dit vergroot de kans op verstoppingen.
3) Bij een verstopte afvoer van een vaatwasser of wasmachine komt meestal doordat de filter/zeef lang niet is schoongemaakt. U kunt dit zelf handmatig uitvoeren.
4) Ook bij een verstopping in de afvoerleiding van een kraan is de oorzaak dat er onnodige materialen zijn weggespoeld. Probeer dit dus ten alle tijden te voorkomen.

Wanneer u niet zelf de verstopping kunt oplossen, kunt u ons inschakelen. Wij zijn een expert in het ontstoppen van afvoeren. Onze loodgieters geven vervolgens ook altijd advies aan u, zodat het de volgende keer voorkomen kan worde